צדפות בסגנון בוליאו פאטו היא מנה אופיינית למטבח הפורטוגלי, שמקורה באזור אסטרמדורה, כנראה במחוז אלמדה. נטען כי שם המאכל הזה הוא מחווה למשורר הפורטוגלי ריימונדו אנטוניו דה בוליאו פאטו לאחר שהזכיר טבח בכתביו.

זוהי מנה נפוצה מאוד במסעדות פירות ים ובירה, יחד עם סלט תמנון, סלט ביצי דגים וחסילונים מבושלים או מטוגנים. המנה מוכנת עם צדפות, שמן זית, שום, כוסברה, מלח, פלפל ולימון (לתיבול לפני ההגשה). חלק מהמתכונים יכולים להוסיף כמות קטנה של יין לבן, ולעתים קרובות מוגשת עם לחם.
צדפות בוליאו פאטו היו אחת המועמדות הסופיות לשבעת פלאי הגסטרונומיה הפורטוגלית.