אררוז דה מרישקו (Arroz de Marisco) – אורז עם פירות ים

אורז פירות ים

אוז דה מרישקו (אורז פירות ים) הוא מאכל מסורתי במטבח הפורטוגלי, שמקורו בויירה דה ליריה, באזור מריניה גרנדה.

במאה ה-21, הוא נבחר לאחד משבעת פלאי הגסטרונומיה של פורטוגל.
כפי שמעיד שמו, מנה זו מוכנת עם סוגים שונים של פירות ים. ביניהם, חסילונים, צדפות, סרטן, לובסטר, מולים וצדפות קוקלס. השילובים של פירות הים המשמשים משתנים מאזור לאזור, בהתאם למתכונים, לזמינות ולמחיר של כל אחד מפירות הים.

קיימים מגוון סוגים של אורז פירות ים, תלוי באזור או בפירות הים הזמינים, כאשר הגרסה המפורסמת ביותר היא אורז פירות הים של חוף ויירה דה ליריה, המוגש תמיד בסיר חרס.

Plate with Portuguese traditional dish with seafood and rice

הכנה:

  1. פירות הים מבושלים תחילה, ומשתמשים במרק שנוצר מהבישול שלהם כדי לבשל אחר כך את האורז. למרק זה, ניתן להוסיף ראשי חסילונים, במקרה שהם קלופים (יכולים להיות מוגשים שלמים או קלופים) או שאריות דגים ליצירת המרק.
  2. לפני בישול האורז, מקובל להכין טיגון, שיכול לכלול שום, עגבניות, בצל ושמן זית. לאחר מכן, מוסיפים את המרק, שבו מבשלים את האורז. בשלב זה, ניתן גם להוסיף יין לבן.
  3. בסוף, כשהאורז כמעט מבושל, מוסיפים את פירות הים המבושלים מראש וכוסברה קצוצה.

אורז פירות ים עם דג שפמנון הוא אחד הווריאציות של מתכון זה, הכולל חתיכות של דג זה, בנוסף לפירות הים.

Pot of Portuguese traditional dish with seafood and rice