ביפאנה (Bifana) – כריך חזיר מתובל

הביפנה מקורה בדרום פורטוגל, וליתר דיוק באזור אלנטז'ו בעיר ונדש נובש. זהו הכריך הטיפוסי של פורטוגל, נאכל בכל עת ובדרכים שונות.

הוא נוצר לפני יותר מ-30 שנה. הביפנות נערצות בכל המדינה, ואפילו זכו לסימן מסחרי רשום ב-2011.
הכנה:

הביפנה מוכנת מפרוסות דקות של שניצל חזיר הספוגות במרינדה של יין לבן, פפריקה, שמן זית והרבה שום.

הבשר המושרה מוכנס ללחם פורטוגלי טיפוסי, בדרך כלל "פפו סקו" (papo seco), ויוצר אחד מהכריכים האהובים ביותר בפורטוגל. הכל מושקה לאחר מכן במיצי הבישול.

הביפנה נאכלת בדרך כלל חמה ובידיים בשווקים, במסעדות קטנות, במהלך חגיגות הכפר ואירועים עממיים חגיגיים.
ניתן לאכול כריך זה בכל רחבי פורטוגל, מוכן בדרכים שונות אך לרוב עם אותם מרכיבים.

Typical pork meat sandwich in portugal called bifana