פולבו א לגרלירה (Polvo à Lagareiro) – תמנון צלוי בשמן זית

פולבו א לגרלירה - תמנון צלוי בשמן זית

Traditional Portuguese food Polvo a Lagareiro

תמנון בסגנון לגריירו הוא תבשיל אופייני למטבח הפורטוגלי. כפי שמעיד שמו, הוא מוכן עם תמנון. התמנון מבושל ולאחר מכן נצלה על הגריל. הוא מוגש מושקה בשמן זית חם, שבו הושחמו שום וחתיכות קטנות של בצל. כתוספת, משתמשים בתפוחי אדמה מעוכים.

הביטוי "לגריירו" מתייחס לאדם שעובד בבית בד, בייצור שמן זית. נעשה בו שימוש בהקשר זה בשל הכמות הרבה של שמן זית המשמשת להשקיית התמנון.

מתכון:
מצרכים:

1.2 עד 1.5 ק"ג תמנון
2 דציליטר שמן זית
6 שיני שום
1 ק"ג תפוחי אדמה לא גדולים מדי עם הקליפה
2 בצלים
צרור כוסברה
זיתים

התמנון, לאחר שבושל ונוקז (עדיף לבשל אותו בסיר לחץ עם בצל שלם, מלח, גרגירי פלפל ועלה דפנה אחד, במשך חצי שעה, ללא תוספת מים), מועבר לגריל לצלייה, עם מעט מלח. לאחר הצלייה, משקים אותו בשמן זית רותח, שום חתוך לטבעות, כוסברה קצוצה, בצל חתוך לטבעות דקות וזיתים, ומגישים עם תפוחי אדמה מעוכים. תפוחי האדמה נשטפים ומונחים בתבנית, שם יש לפזר עליהם הרבה מלח גס. הם נאפים בתנור חם כ-45 דקות. לאחר האפייה, יש לנקות את המלח ולמעוך אותם קלות.