בשר חזיר בסגנון אלנטז'ו
בשר חזיר בסגנון אלנטז'ו או בשר חזיר עם צדפות הוא מאכל אופייני למטבח הפורטוגלי, ספציפית מאזור אלגרבה. השם הראשון הוא הנפוץ ביותר בכל פורטוגל, כאשר השם השני הוא הכינוי המשמש באלנטז'ו עצמו.
הוא מוכן עם צדפות, בשר חזיר, פפריקה, עלי דפנה, יין ושום, בין תבלינים אפשריים אחרים. הבשר מטוגן ומוגש מעורבב עם הצדפות המבושלות. על המנה הסופית ניתן גם לפזר כוסברה, והיא מוגשת עם צ'יפס חתוך לקוביות ולימון.
זוהי אחת המנות המפורסמות ביותר במטבח הפורטוגלי, וניתן למצוא אותה במסעדות בכל רחבי המדינה.

המנה מקורה בחוף האלגרבה, כאשר קבוצת חברים מאסטוריל וסטובל, בני 18-19, בסביבות 1929, בסוף יום בחוף שבו אספו צדפים, חזרו הביתה רעבים והחליטו להשתמש במצרכים שהיו זמינים להם. הם הכינו אז בשר חזיר מטוגן בשמן זית והוסיפו את הצדפים. הם טיגנו תפוחי אדמה בקוביות והוסיפו את התערובת מעל, וכמה חמוצים שהיו בבית. מאוחר יותר באותו יום, לאחד מהורי המתבגרים הייתה מסעדה בשם "A Alentejana" (האלנטז'נית), וכשטעם את המעדן, החליט לטבוע את שם המנה המוכרת כיום.
